• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Viser saker fra 01.08.07 til 01.09.07

Nettmøte om studiestart

Utdanning i Bergen - logovariant

Er du ny student i Bergen, og lurer på noe i forbindelse med studiestart? Torsdag 9. august kl 12-14 svarte studenter og ansatte ved utdanningsinstitusjonene i Bergen på spørsmål fra nye studenter på bt.no.

Aasmund Kvamme er årets foreleser

Kvamme, Aasmund

I hele sommerferien har ballonger, papirgirlander og en meterhøy plakat av høgskolelektor Aasmund Kvamme prydet inngangspartiet til Avdeling for ingeniørutdanning. Årsaken: Kvamme er kåret til årets foreleser av ingeniørstudentene.

Bli med på fadderuka - få nye venner!

Idrettsdag på Skansemyr, student hopper lengde

Er du ny student ved Høgskolen i Bergen og ønsker nye venner? Da bør du hive deg med på aktivitetene i fadderuka. Din fadders hovedoppgave er nemlig å sørge for at du får en fin start på studietiden din.

Har du fått feilmelding?

StudentWebII

En feil ved datasystemet har ført til at mange studenter får en feilmelding når de melder seg opp til eksamen. - Ikke bry deg om feilmeldingen, men fullfør oppmeldingen din, sier seniorkonsulent Gro Sælemyr.

Sjekkliste for nye studenter

Sjekkliste for nye studenter

Er du ny student ved Høgskolen i Bergen og lurer du på om du har husket alt som må ordnes i forbindelse med din nye studenttilværelse? Ikke fortvil - her har du sjekklisten som vil hjelpe deg!

- En stor dag for idretten!

Trond Mohn

Den 15. august kunne Høgskolen i Bergen endelig ta imot studentene som har fått plass på Hordalands første bachelorstudium i idrett. I velkomstkomiteen sto ingen ringere enn Norges idrettsforbund, Olympiatoppen og Trond Mohn. Sistnevnte har støttet studiet med 3,5 millioner, og skal ha en stor del av æren for at studiet nå er en realitet.

Nytt studieår, men intet nytt om nybygg

Kunnskapsminister Øystein Djupedal

Startskuddet er gått for et nytt studieår ved Høgskolen i Bergen, og på onsdag braket det løs med den offisielle åpningen i Grieghallen. Øystein Djupedal stod på talerlisten, men kunnskapsministeren kom til Bergen uten gode nyheter om høgskolens nybygg i kofferten.

Delt Læringsmiljøpris for 2007

Sisstel Tollefsen

Læringsmiljøprisen er i år delt mellom Institutt for sykepleie og prosjektet "Fra treavfall til biodrivstoff". Felles for vinnerne er at de har satset på å inkludere studentene i forskning.

Nytt tannhelsetilbud til studenter

Tannlege

Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) har nå åpnet en ny klinikk som tilbyr tannhelsetjenester kun til studenter. Klinikken har priser som tilsvarer offentlige satser, og kan derfor tilby deg både undersøkelse og tannbehandling til en rimelig penge.

Studenter hedret for kreativitet og forskningstalent

Øyvind Skoge

Maskiningeniørstudentene Tormod Herseth og Øyvind Skoge viste kreativitet, selvstendighet, stor fagkunnskap og et betydelig forskningstalent i studietiden. Frank Mohn AS har derfor tildelt dem stipender på til sammen 25.000 kroner.

Alumn nr. 1000: - Jeg har fått drømmejobben!

Pål Kenneth Haugsvær

Pål Kenneth Haugsvær er rykende fersk bachelor innen allmenn maskin, og synes at han har fått drømmejobben. Han er også nr. 1000 som har meldt seg inn i alumnusnettverket ved Høgskolen i Bergen.

Matematikk i praksis

Matteforskning

Nytt forskningsprosjekt studerer sammenheng mellom samtale og matematikklæring. Det er knyttet til praksisnær undervisning - en praksisform som høgskolens studenter selv er med på å utforme.

Sykling gøyere enn data

Nora Linden

Høgskolelektor Nora Linden har sammen med Lila Marie Moberg fra Høgskolen i Volda blitt tildelt Nynorsk fagbokpris 2007 for bokprosjektet "Barn og kommunikasjon: om små barns bruk og utforsking av digitale verktøy."

Matte-repetisjon for ferske ingeniørstudenter

Matteundervisning

Studenter som er litt ustø i potensregning, funksjoner, derivasjon og integrasjon får mulighet til å friske opp matematikken fra videregående skole før de for alvor gir seg i kast med ingeniørutdanningen.

Høyt og lavt med utvekslingsstudentene

Utvekslingsstudenter i lek

Det ble ingen stiv og alvorstung første dag for utvekslingsstudentene ved Høgskolen i Bergen forrige mandag. Tvert imot -studentene fikk boltre seg med barneleker, improvisasjonsøvelser og skuespill.

Rekorddeltakelse i Fadderuken

Rebusløp under Fadderuken

Aldri har så mange faddere og studenter deltatt i Fadderuken ved Høgskolen i Bergen. Over 800 faddere har vært i aksjon, og på enkelte arrangementer stilte nærmere 1500 personer!