• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Viser saker fra 01.05.08 til 01.06.08

Brasilianere fikk øynene opp for norsk industri

Guilherme Corrêa Bastos

I to uker har 20 brasilianske studenter besøkt offshorerelatert virksomhet i og rundt Bergen. Bak invitasjonen står ingeniørutdanningen ved Høgskolen i Bergen.

Studietur til Møre

Elkraftstudenter

20 elkraftstudenter har vært på studietur til Ålesund og Sykkylven. Bedriftsbesøk på Møre Trafo, fotballkamp og skidag stod på programmet - og ga både faglig innsikt og bedre samhold i klassen.

Bli med på studentcruise

Studentcruise

Ta deg en fridag fra eksamenslesning, og bli med på studentcruise i Osterfjorden 31. mai. Både norske og internasjonale studenter i Bergen er invitert. Finn ut hvordan du melder deg på turen her.

Foreslå kandidatar til Læringsmiljøprisen

Sisstel Tollefsen

Kvart år vert ein gruppe eller eit fagmiljø ved Høgskolen i Bergen lønna med ein pris for fremming og utvikling av studiekvalitet og læringsmiljø. Både tilsette og studentar ved høgskulen kan foreslå kandidatar til Læringsmiljøprisen.

Bli mentor for barn med minoritetsbakgrunn

Nattergalen - logo

Alle sosionom- og vernepleiestudenter oppfordres til bli mentorer for barn med minoritetsbakgrunn. Gjennom mentorordningen Nattergalen skal barna få styrket selvfølelse og inspirasjon til utdanning.

Nytt reglement for rus og rusmisbruk

HiB-logo

Det hender at studenter møter ruset til undervisning i teori eller praksis. Nå har Høgskolen i Bergen fått et nytt reglement som sier hva høgskolen har mandat og plikt til å foreta seg når slike situasjoner oppstår.

Tverrprofesjonelt samarbeid om et godt liv

Sissel J. Brenna

Studenter i sykepleie, vernepleie, sosialt arbeid, ergoterapi og fysioterapi jobber sammen om tverrfaglige prosjekter i andre eller tredje studieår. Paraplyen heter SeSam-prosjektet.

Ingen signaler om nybygg

Jens Revold

Høgskolebygget på Kronstad er ikke nevnt i Revidert nasjonalbudsjett for 2008. I dag overleverte Studentparlamentet over 600 underskrifter med krav om fortgang i byggeprosessen til statssekretær Jens Revold.

Søk studielån no

Lånekassen - logo

Jo raskare du søkjer om studielån før neste semester, jo tidlegare får du pengane dine. Søkjer du før 15. juni, kan du vere med i trekninga om pensumbøker til hausten.

Vil ha kulturkort for studentar

Isabel Grindheim Studentparlamentet

Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen vil gjere kulturtilbodet i Bergen meir tilgjengeleg for studentane. Dei ønskjer å innføre eit kulturkort som gir rabatt på teater og andre kulturarrangement.

Karrieresenteret trenger nye studentmedarbeidere

Karrieresenteret klosser

Vil du jobbe med informasjon om arbeidsliv, studier og karriere? Da kan du bli studentmedarbeider på Karrieresenteret. Søk innen 31. mai.

Energistudentene morsomst på 17. mai

17. mai 2008

Sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Bergen markerte sitt 100-årsjubileum ved å stille opp i gamle og ærverdige uniformer på nasjonaldagen. Energistudentenes stunt for miljøet ble kåret til morsomste innslag i hovedprosesjonen av selveste 17. mai-komiteen.

Eksamenshjelp fra tidligere studenter

Gro Hege Saltnes Urdal

Fjorårets studenter stiller opp når Høgskolen i Bergen skal gjennomføre muntlig eksamen i veiledningspedagogikk. Kandidatene skal veilede en "veisøker" i 15 minutter, og vise at de mestrer både teori og praksis.

Sol, sommer og matte

Solskinn

Høgskolens sommerkurs i matematikk er et tilbud til studenter som har studert ved Høgskolen i Bergen i minst et år, men som av ulike grunner ikke har bestått eksamen i det første, grunnleggende mattefaget i ingeniørutdanningen.

Livskvalitet og vold mot kvinner

Alsaker, Kjersti

Kjersti Alsaker disputerer 30. mai. Tema for avhandlingen er livskvalitet hos kvinner som har opplevd vold fra sin partner.

Undervannsteknologi i praksis

Hånden til en ingeniørstudent

Denne uken gikk startskuddet for en fire uker lang praksisperiode for 44 ingeniørstudenter ved Høgskolen i Bergen. Det er svært uvanlig med obligatorisk praksis for ingeniørstudenter.

Jentedag på ingeniørutdanningen

Janne Rønningen

Høgskolen i Bergen vil at enda flere jenter skal bli ingeniører. Derfor inviterer høgskolen til Jentedag 10. juni. Jentedagen er et tilbud til et utvalg kvinnelige primærsøkere, samt jenter som allerede er studenter ved høgskolen.