• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Viser saker fra 01.03.06 til 01.04.06

Høgskolen markerer seg i Kina

Fosse, Jon

Høgskolen i Bergen er omtalt i et kinesisk fagtidsskrift. Førsteamanuensis Kari Mjaaland Heggstad ved dramaseksjonen på Landås, har skrive ein fagartikkel om Jon Fosse. Artikkelen vart publisert i tidsskriftet "Theatre Arts -Academic Journal" i oktober 2005.

- Jeg studerer gjerne ett år til

Dalehaug, Anders

Anders Dalehaug er ferdig med den toårige jordskifteutdanningen til sommeren, men velger å studere i ett år til, og satser på å bli en av de første i landet med en bachelorgrad innen landmåling og eiendomsdesign.

Er me på lufta?

Soldal, Kristin

Salen er nesten tom, men førelesar Håkon Lorentzen gjer seg klar til å undervise i klasserom 6 i Haukelandsbakken i Bergen. Eit snev av spenning og nervar ligg i lufta. Klokka er 13 og førelesinga skulle ha starta, spørsmålet er bare: er me på lufta?

Stor tro på helse og aktivitet

JanRunar_portrett

- Det er utrolig motiverende å medvirke til at andre skal få en bedre hverdag. Aktivitet er helt sentralt, det er jeg overbevist om, sier Jan Runar Trandal.

Nasjonalt senter for dykkekompetanse

Dykker sveising

Høgskolen i Bergen har etablert eit eige senter for dykkekompetanse. - Etableringa er viktig både regionalt og nasjonalt, heiter det i styrevedtaket som vart gjort på styremøtet måndag 6.mars.

For gammel for Lego?

Legomann

Den årlige Teknologikonkurransen er ingeniørstudentenes alibi for å børste støv av barndommens legokosser. Årets oppdrag går ut på å utforske havets mysterier.

Godkjenning og godskriving av høyere utdanning

Logo: KD

Kunnskapsdepartementet oppnevnt et utvalg som blant annet skal foreslå tiltak som kan gjøre saksbehandlingen av søknader om godkjenning av utenlandsk høyere utdanning enklere, raskere, mer brukervennlig og rettferdig.

Praksis under utdanning

Bergsvik Eli: fargebilde fotograf

Hvordan kan praksis under utdanning bidra til verdiskaping i næringslivet? Dette er tema for lunsjmøtet til Bergen Næringsråd den 14. mars. Rektor Eli Bergsvik skal innlede med hvordan dagens praksisordninger fungerer.

Internasjonal konferanse om karaktersetting

Student bøyd over papirer

Karaktersetting er et viktig elemnet i høyere utdanning og har stor effekt både på studentenes læring og fremtidig karriere. 7. - 10. juni setter Universitetet i Umeå karaktersetting på dagsorden.

Vann for livet

vann bølger

Helhetlige forvaltningsplaner for nye vannregioner vil utvilsomt være et nyttig og nødvendig redskap med tanke på en fremtidig og bærekraftig utvikling av våre vannressurser, skriver førsteamanuensis Odd Jacobsen i en kronikk i Bergens Tidende.

Sakprosa mellom bok og blogg

bøker, bokhylle

Ny norsk sakprosa inneheld to store tema - krig og kjærleik. Svært mange reiser og skriv. Ikkje alle som reiser og skriv er gode til å skrive, skriv førsteamanuensis Aslaug Nyrnes i eit debattinlegg i Aftenposten.

Har god kontakt med venner fra studietiden

Line Agledal

Vennskap som etableres i studietiden kan vare livet ut. De 16 bioingeniørene som ble uteksaminert fra HiB i 2003, har funnet oppskriften for hvordan kontakten kan holdes ved like.

Positiv praksis

Petter Tresselt, rektor Garnes skole

- Vi ønsker å bidra til at lærerstudenter skal ha en god praksisperiode og bli gode lærere, forteller rektor ved Garnes skole, Petter Tresselt. - Det er jo våre fremtidige kolleger det er snakk om.

Vi har det bra!

studenttilfredshet 05 Lars Olav

Ni av ti 2. års-studenter sier at de trives godt på høgskolen. Studentene respekterer hverandre og svært få føler seg diskriminert. Lærerne er faglig dyktige og tilgjengelige. - Vi har det bra på høgskolen, konkluderer Lars-Olav Hausberg som er nestleder i Studentparlamentet.

Lønnsomme ideer

NyskapingsCup

Det var fire jenter fra Høgskolen i Bergen som gjorde det skarpest i fjorårets NyskapingsCup. De fire studentene gikk helt til topps i vestlandsfinalen, og sikret seg 15.000 kroner. Har DU en god idé, bør du melde deg på NyskapingsCup 2006!

Karrieredag med olje- og gassnæringen

Palm: Liten håndholdt datadings

Onsdag 22. mars kommer blant annet ABB, Offshore Media Group, Hordaland Olje og Gass, Odfjell Drilling og Manpower Professional Engeneering til Høgskolen i Bergen, når Næringslivsutvalget på HiB arrangerer Karrieredag.

60 millioner i potten

Oljeplattform

Forskningen i de statlige høgskolene skal styrkes. Derfor har Utdannings- og forskningsdepartementet bevilget 60 millioner kroner for perioden 2006 - 2009. Høgskolen i Bergen sendte før helgen inn tre søknader til programmet for strategiske høgskoleprosjekter.

Jobb som boligrådgiver

Velferdstinget

Velferdstinget søker 3 boligrådgivere. Boligrådgiverne skal være rådgivere for nye studenter på leiemarkedet i Bergen. Bergenstudenten.no er et servicekontor for nye hussøkende studenter.

Retten til land og vann i Finnmark

Snødekket tundra

"Finnmarkseiendommen" er navnet på den nye private grunneieren i Finnmark, som i sommer overtar et areal på drøyt 45.000 kvadratkilometer. Onsdag 29. mars kan du høre stipendiat Øyvind Ravna forelese om hva dette vil bety for befolkningens råderett over de lokale naturressursene.

Dåvøy på senterbesøk

Laila Dåvøy

20. mars fikk høgskolen besøk av stortingsrepresentant Laila Dåvøy. Hun ønsket å vite mer om Senter for kunnskapsbasert praksis og om hvordan de jobber. -Et slikt senter er veldig aktuelt både for helsevesenet og politikere, sier hun.

Seminar om bybanen

Bybane

Nå kommer bybanen. Byggearbeidet starter allerede til høsten. Hvordan vil dette påvike arealutviklingen i aksen Bergen sentrum -Nesttun? Høgskolen i Bergen inviterer til seminar om bybanen tirsdag 28. mars.

Pedagogstudentene med ny leder fra AL

Pedagogstudentene - logo utsnitt

To studenter fra allmennlærerutdanningen ved høgskolen i Bergen er valgt inn i styret til Pedagogstudentene. Knut Eri Bjelland er ny leder og Karl R. Tellefsen er nytt medlem i arbeidsutvalget.

Bed-for-Bed-exchange

seng

Denne uken er 12 lærerstudenter fra the University of Greenwhich på utveksling ved Avdeling for lærerutdanning. Bed-forBed exchange er et utvekslingsprogram som går ut på at studenter bor hos andre studenter.

Innblikk i den virkelige skolen

rektor aagotnes skole

I to uker har Ågotnes skole blitt overtatt av lærerstudenter fra Høgskolen i Bergen. To studenter, to elever, og to administratorer forteller om hvordan det har gått.

Samarbeid mellom Opticonsult og Høgskolen i Bergen

Ole-Petter Thunes, Opticonsult AS

- Kontakten med høgskolen har alltid vært god, og vil med dette bli enda sterkere i fremtiden, sa adm. dir. Ole-Petter Thunes da han signerte samarbeidsavtalen med Høgskolen i Bergen.

Ikke flytt 50-metersbassenget!

Spitzbergen svømmeanlegg

Arbeiderpartiet vil flytte det planlagte 50-metersbassenget tilbake til Nygårdstangen. - Et 50-metersbasseng på Kronstad vil være en viktig del av et kompetansemiljø innen helse og idrett både regionalt og nasjonalt, sier høgskoledirektør Nils Mæhle.

Badedrakt i minusgrader

Varmekilde på Island

Idrettsseksjonen skal starte samarbeid med utdanningsinstitusjoner på Island. Idrettsutdanningen ved Kennarahàskòli Ìslands (Islandske Pedagogiske Universitet) og barneskolen Nordlingaskoli i Reykjavik blir sannsynligvis beriket med idretts- og uteskolestudenter fra HiB høsten 2006.

Pangstart på fadderuken

Tom Erik Taule sv/hv

Pangstarten for de nye studentene ved studiestart starter nå med en pangstartfest for fadderstyrer og studentråd. - I år som i fjor arrangerer vi en bli-kjent fest for de som skal arbeide sammen om Fadderuken 2006, sier fadderkoordinator, Tom Erik Taule.

Er praksis i Sør relevant?

Afrika norsk student på barnehjem i Afrika

Mange studenter reiser til land i Sør for å ta deler av sin praksis. Hvilken nytte får studenten av en praksis i en ukjent sosial og kulturell kontekst? Er en slik praksis i det hele tatt relevant og forsvarlig sett i forhold til utdanningenes mål?

Puggar tyrkiske gloser

Aspen, Lene Torvestad

- Me har kjøpt oss tyrkiske ordbøker, seier sjukepleiarstudent Lene Torvestad Aspen. Dei siste månadane har ho, saman med medstudent Hanna Christine Bland, prøvd å få oversikten over daglegdagse ord på tyrkisk. No ventar tre månadar med førelesingar og praksis i Istanbul.

Ny samarbeidsavtale med Latvia

Bjerknes, Liv

Pedagogical Academy i Latvia har underteikna Erasmusavtale med Høgskolen i Bergen.-Den nyleg inngåtte avtalen betyr at både lærarar og studentar i framtida kan reise til Liepaja i Latvia på utvekslingsprogram, fortel høgskolelektor Liv Bjerknes.