• Tekststørrelse: a a a
  • Skriv ut

Viser saker fra 01.02.07 til 01.03.07

Tenker du på å studere i utlandet?

Globus

Det skal bli lettere for studentene å få informasjon og veiledning om studieopphold i utlandet, og kvaliteten på det internasjonale arbeidet skal økes. Internasjonalt kontor og koordinatorer på instituttene skal bidra til å nå dette målet.

15 år med logistikkseminar

Hilde-Gunn Jacobsen

Det er studentene selv som for femtende gang arrangerer logistikkseminar for byens næringsliv. Årets tema "Fremtidens logistikk" setter fokus på vareflyt i fremtiden, og hvordan vi kan utvikle mer miljøvennlig logistikk.

Spenstig karrieredag for studentene

Maurstad, Ole-Bjørn

Hundre gratis offshore-kurs og ti trainee-stillinger øremerket HiB-studenter er noen av ingrediensene under Karrieredagen ved Avdeling for ingeniørutdanning 7. februar. - Vi har tatt mål av oss til å arrangere en karrieredag litt utenom det vanlige, forteller studentene som står bak.

Valgene nærmer seg

HiB-flagg

Nå har dere muligheten til å påvirke det som skjer på HiB de neste fire årene ved rektorvalget, mest sannsynlig enda lengre. Før valget skal det være valgmøter og her vil vi at dere møter opp!

Takk til kreftavdelingen og høgskolen!

Blomsterbukett

Jeg avsluttet studiet mitt ved Høgskolen i Bergen (HiB) avd. Nygård nå til jul, ½ år forsinket grunnet et 10 måneders opphold på Haukeland Universitets Sykehus (HUS) kreftavdeling post 2 syd.

Husk å betale semesteravgiften

HiB-logo

Fristen for å betale semesteravgift er 10. februar. Manglende betaling gjør at du mister studieretten. Det kan også skje hvis du ikke har bekreftet utdanningsplanen din før fristen går ut.

Livet er å jobbe på plattform

Røyrvik, Marit

Marit Røyrvik trivst kjempegodt i jobben som automatikar på oljeplattforma Gullfaks B. Men å jobbe som automatikar på land kunne ho ikkje tenkje seg. - Motivasjonen min for å ta ingeniørutdanning var å få sjansen til å velje mellom fleire slags jobbar på land, seier ingeniørstudenten.

Nye artikkeldatabaser

SpringerLink Logo

Biblioteket har nettopp tegnet abonnement på to nye omfattende databaser med vitenskapelige tidsskriftartikler: ScienceDirekt og SpringerLink. Begge databasene er tverrfaglige og dekker de fleste av fagområdene ved Høgskolens ulike avdelinger. Her kan du altså søke etter litteratur om mye forskjellig. Skal du søke i dem er de å finne på bibliotekets liste over databaser.

Bli kjent med Akademikerbedriften

Karrieresenteret klosser

Hvordan blir akademisk kunnskap til butikk? Dette er temaet når Akademikerbedriften presenterer seg for Bergens Næringsråd 23. februar. Møtet er åpent for alle.

Herfra til enigheten

Due

Utvalget som skal lage skolens nye formålsparagraf, preges av en nærmest religiøs tro på sekulær dialog. Men hvis hode skal man i ettertid legge på blokken? spør høgskolelektor Tom Are Trippestad i en kronikk i Morgenbladet.

Valget av rektor og prorektor er i gang

HiB-flagg

Valget av rektor og prorektor for Høgskolen i Bergen for 2007-2011 har startet. Valget skjer elektronisk fra i dag til og med mandag 19. februar.

Jobben er under vatn

Dykker Hans Bjarne Abotnes

- Å dykke er transportmiddelet til jobben vi skal utføre, seier dykkarstudent Hans Bjarne Abotnes. Abotnes starta på yrkesdykkar-utdanninga fordi han likar å jobbe praktisk, og fordi han er glad i nye utfordringar.

- Vi er privilegerte

Sebalda Leshabari

Sebalda Leshabari og Khadija Malima er begge sykepleiere fra School of Nursing i Dar Es Salaam i Tanzania. De avslutter nå sine PhD-studier ved hjelp av finansiering fra et NUFU-prosjekt der Høgskolen i Bergen er partner.

Verdisetting av eiendom

Arealplan

Leste du i avisen om Nils Thomas Koppen, som tapte millioner på tvangssalget av gården sin? Hvordan kunne det gå så galt? Et seminar 21. februar tar opp arealplanlegging, eiendommers verdi og erstatning, med Koppen-saken som et sentralt eksempel.

Nettevakten - fra hovedprosjekt til forretning

Jan-Terje Sørensen i Nettevakten.no

Jan-Terje Sørensen og Kenneth Korneliussen er nå på randen av å etablere eget firma sammen med sine tidligere lærere fra ingeniørutdanningen. Våren 2005 handlet deres hovedprosjekt om å utvikle et dataprogram for en ny type alarmtjeneste - en omvendt alarm.

Klar seier til Bergsvik - Helgesen

Bergsvik Eli: fargebilde fotograf

Rektorvalget ga som resultat at paret Eli Bergsvik/Carsten Helgesen fikk 73 % av de avgitte stemmene. Motkandidatene Anne Kverneland Bogsnes/ Lars E. Berg fikk 27 %.

Mett på sykehus?

Liv Utne

Hvordan opplever pasienter å drikke og spise når de er innlagt på sykehus? Sykepleiestudenter ved Høgskolen i Bergen har intervjuet 134 pasienter ved to lokalsykehus. Funnene skal brukes i forskning og fagutvikling.

Trenger du tips om skiteknikk til vinterferien?

skidame1

Det nærmer seg vinterferie, og mange har planer om å ta turen til skibakken. Jan Emil Ellingsen på Idrettsseksjonen har i den anledning mottatt mange henvendelser fra studenter og ansatte som ønsker tips om den såkalte carving-teknikken. Er du en av dem som har tenkt deg til vinterfjellet, kan du sjekke ut Jan Emils tips på Idrettsseksjonens nettsider.

Må vere glad i menneske

Tesfaye Leta

- Eg valde å studere sjukepleie på grunn av alle inntrykka eg hadde med meg frå heimlandet mitt Etiopia. I det landet er det enormt mange behov knytt til helse. Det eg har sett gav meg motivasjon til å starte på dette studiet, seier student Tesfaye Leta.

NM-gull til radiografistudent

Medalje 2

Vi gratulerer Eivind Stavang med NM-gull på 60 meter hekk i Stangehallen. Eivind studerer radiografi ved Høgskolen i Bergen. I år har han løpt på tiden 7.96, som bare er seks hundredeler fra EM-kravet.

Få hjelp med eksamensangst

Bøker

Er du plaget av angst og stress i eksamenstiden? Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) tilbyr kurs for studenter som sliter med dette. Kurset starter onsdag 7. mars, og foregår over fire samlinger.

Ny webredaktør

Anne Straume

Anne Straume er tilsett som ny webredaktør ved Høgskolen i Bergen. Straume har dei to siste åra arbeidd som kommunikasjonsrådgjevar i Post- og teletilsynet i Oslo.

Ikke lett å bli klok på torsken

Lund, Inger Helen

Fjorten førsteårsstudenters bekjentskap med 200 torsk ble ikke helt som studentene hadde forventet. Fiskene oppførte seg slett ikke slik studentene hadde beregnet!